שומר ממולא בעצמו | משק חביביאן | ירקות אורגניים
חומרים

החומרים ל-4 מנות:

למילוי:

2 שומרים פרוסים לאורכם

1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות

2 גבעולי שום ירוק: אחד קצוץ דק, אחד חתוך גס 

2 ענפי זעתר

4 כפות שמן זית

צרור עלי שומר

חופן אגוזי מלך

גבעול שום ירוק

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות. 

מרוקנים את השומרים מהחלקים הפנימיים שלהם, כך שנשארות רק שתי השכבות החיצוניות. שומרים את החלקים הפנימיים למילוי. 

מכינים את המילוי: קוצצים דק את החלקים הפנימיים של השומרים ומערבבים בקערה עם העגבניות, גבעול השום הקצוץ, הזעתר, 2 כפות משמן הזית, המלח והפלפל.  

טוחנים במעבד מזון עלי שומר, 2 כפות שמן זית, אגוזי מלך וגבעול שום למרקם של פסטו. מוסיפים את הפסטו לקערה עם תערובת השומרים והעגבניות ומערבבים. 

ממלאים וצולים: ממלאים את השומרים במילוי עד הקצה (לקבלת גבעונת) ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בחלק העליון של התנור 30-40 דקות עד שמשחים.

אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב