החומרים ל-4 מנות:
למילוי:
2 שומרים פרוסים לאורכם
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
2 גבעולי שום ירוק: אחד קצוץ דק, אחד חתוך גס
2 ענפי זעתר
4 כפות שמן זית
צרור עלי שומר
חופן אגוזי מלך
גבעול שום ירוק
מלח ופלפל
מחממים תנור ל-220 מעלות.
מרוקנים את השומרים מהחלקים הפנימיים שלהם, כך שנשארות רק שתי השכבות החיצוניות. שומרים את החלקים הפנימיים למילוי.
מכינים את המילוי: קוצצים דק את החלקים הפנימיים של השומרים ומערבבים בקערה עם העגבניות, גבעול השום הקצוץ, הזעתר, 2 כפות משמן הזית, המלח והפלפל.
טוחנים במעבד מזון עלי שומר, 2 כפות שמן זית, אגוזי מלך וגבעול שום למרקם של פסטו. מוסיפים את הפסטו לקערה עם תערובת השומרים והעגבניות ומערבבים.
ממלאים וצולים: ממלאים את השומרים במילוי עד הקצה (לקבלת גבעונת) ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בחלק העליון של התנור 30-40 דקות עד שמשחים.