בטטה מושלמת בתנור | משק חביביאן | ירקות אורגניים
בטטות צלויות פעמיים בשיטה מושלמת שמבטיחה תוצאה רכה ומקורמלת בטטה היא ירק טריקי: מצד אחד, הכי קל להכין אותה בתנור, ומצד שני, אם אופים אותה יותר מדי היא עלולה להפוך לסמרטוטית ולא מגרה. האפייה הכפולה של בטטות, פעם בשלמותן כשהקליפה מהווה תא חימום אישי לכל בטטה, ופעם כשהן חצויות, מבטיחה שלא תפספסו ותקבלו בטטות רכות ומקורמלות מושלמות.
חומרים

3 בטטות כתומות קטנות

3 בטטות סגולות קטנות

3 בטטות לבנות קטנות

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח או לפי הטעם


אופן ההכנה

מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מסדרים בטטות בתבנית ואופים כ־20 דקות, עד שהקליפה משחימה ונפרדת מבשר הבטטה.

חוצים את הבטטות, משמנים את נייר האפייה ב־1/4 כוס שמן ומניחים את חצאי הבטטה עם החתך כלפי מטה. מפזרים מלח ומחזירים את התבנית לתנור.

אופים 20־30 דקות, עד שהבטטות משחימות ומתקרמלות בשוליים.


אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב