קארי בטטות ועלי בטטה | משק חביביאן | ירקות אורגניים
קארי סתווי נפלא בתוספת עלי בטטה. אם אין, עלי תרד או מנגולד יכולים למלא את מקומם מדי שנה, רגע לפני שאנחנו מוציאים את הבטטות מהאדמה, אנחנו קוצרים את העלים ומחלקים אותם במתנה למנויי החווה, ולא רק כדי להשתמש בכל חלקי הצמחים ולצמצם בזבוז מזון – העלים המתקתקים והמזינים האלה מהווים השראה לשפע מתכונים שמצורפים לארגז הירקות, כולל הקארי הסתווי הנפלא הזה. אם אין לכם עלי בטטה, עלי תרד או מנגולד יכולים למלא את מקומם.
חומרים

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף

4 ס"מ שורש כורכום קלוף

1 פלפל ירוק חריף חצוי ונקי מזרעים (או לפי הטעם)

1 לימון קלוף בקולפן (קולפים את הקליפה הצהובה ומשאירים את הלבנה) ללא גרעינים

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

1 צרור בצל ירוק

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית


לתבשיל קארי

1 כף שמן קוקוס

400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס

400 מ"ל מים

1 כף רוטב סויה

קליפה מגוררת מ־1 לימון

500 גרם דלעת קלופה וחתוכה לפרוסות בעובי ½1 ס"מ

3 בטטות קטנות בקליפתן חצויות לאורכן

1 גבעול כרישה פרוס דק

1 שומר חתוך לרבעים או חצאים

3 חצילים קטנים חצויים לאורכם

200 גרם שעועית תאילנדית

1 צרור עלי בטטה


להגשה

1 צרור עלי בטטה מנגולד או תרד

אופן ההכנה

מכינים משחת קארי


טוחנים במעבד מזון שורשים, פלפל חריף ולימון לתערובת אחידה. מוסיפים עשבי תיבול, שום, זרעי כוסברה, מלח ושמן. טוחנים שוב למרקם אחיד.


מכינים תבשיל קארי


מחממים בסיר שמן קוקוס, מוסיפים שתי כפות משחת קארי ומטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה (שומרים את יתר המשחה במקרר בצנצנת אטומה עד שבוע). מוסיפים קרם קוקוס, ממלאים את הפחית הריקה במים ומוסיפים אותם לסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר רוטב סויה, קליפת לימון ואת כל הירקות, למעט שעועית ועלי בטטה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ־20 דקות, עד שהירקות מתרככים.


חולטים שעועית במים רותחים, מסננים ומעבירים למי קרח להפסקת הבישול.


מוסיפים את השעועית ועלי בטטה לתבשיל, מערבבים ומגישים.

אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב