אלו פראטה – לחם מחבת הודי ממולא בתפוחי אדמה | משק חביביאן | ירקות אורגניים
לחם מחבת מלא בהפתעות שמקורו בצפון הודו לפני כמה שנים ביליתי את הקיץ בצפון הודו, מוקפת בהרים מושלגים. הייתה לי ארוחת בוקר קבועה של פראטה – לחם מחבת מלא בהפתעות. ברור שחזרתי עם המתכון.
חומרים
לבצק
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 כוס (120 גרם) קמח מלא
1 כפית מלח
3 כפות שמן
1 כוס מים
למילוי
1 תפוח אדמה גדול
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
עלי כוסברה מ־1/2 צרור
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
מלח ופלפל שחור גרוס
1/4 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
אופן ההכנה

מעבירים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים ידנית או בעזרת וו הלישה במיקסר לקבלת בצק חלק ואחיד. מניחים בצד 1/2 שעה.

מניחים תפוחי אדמה בסיר קטן, מוסיפים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה. אחרי 5 דקות מחדירים סכין לאחד מתפוחי האדמה ובודקים – אם היא ננעצת בקלות בבשר, עוצרים את הבישול ומסננים. חשוב להימנע מבישול יתר, שיגרום לתפוחי האדמה להתפרק. מסננים ומייבשים היטב.

מקלפים את תפוח האדמה, מעבירים לקערה רחבה ומועכים מעט (בצורה גסה). מוסיפים את יתר חומרי המילוי ומערבבים.

מחלקים את הבצק ל־8 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור. מחממים מחבת יבשה (ללא שומן או מים) יוצרים גומה בעומק 4 ס"מ במרכז כל כדור, מכניסים לתוכה כף מהמילוי, סוגרים ומרדדים את הבצק הממולא לפיתה דקה. מורחים כל פיתה מ־2 הצדדים במעט שמן זית, מעבירים למחבת וקולים 2־3 דקות מעל להבה בינונית, עד שהמאפה משחים. הופכים וקולים גם את הצד השני. מגישים חם.

אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב