לפנקוטה
2 בטטות בינוניות
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
5 גרם (1 כפית) אגר-אגר באבקה (להשיג בחנויות מתמחות)
לרוטב
1 כפית גדושה קפה שחור
1 כוס מים רותחים
1/4 כוס טחינה גולמית
1 כפית סירופ מייפל
קורט מלח
מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן. קולפים את הבטטות ומועכים אותן לפירה חלק. שוקלים 200 גרם (1 כוס).
מערבבים בסיר קטן פירה בטטה, שמנת וחלב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוסיפים אגר אגר, מערבבים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות. התערובת אמורה להישאר נוזלית.
מסננים את התערובת דרך מסננת צפופה ויוצקים לתבנית סיליקון עם שקעים גדולים (תבנית מאפינס). מקררים שעתיים במקרר, עד שהפנקוטה מתייצבת לחלוטין.
מכינים את הרוטב
מערבבים קפה שחור בכוס מים רותחים.
מערבבים בקערה טחינה, מייפל, מלח ורבע כוס קפה שחור לתערובת אחידה וחלקה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים עוד קפה שחור.
הופכים את הפנקוטה על צלחות אישיות, יוצקים עליה רוטב ומגישים.
לגרסה טבעונית: מחליפים את השמנת בקרם קוקוס ואת החלב בחלב צמחי.
טיפ: שומרים את קליפות הבטטה ומכינים מהן צ'יפס קליפות בטטה.