כופתא ברנג'י (קציצות אורז, בטטה ועשבי תיבול) | משק חביביאן | ירקות אורגניים
בגרסה שלי הבטטה משדרגת את הטעם, מוסיפה מתיקות ומחליפה את הבשר לצד קמח חומוס סבתא שלי הייתה מכינה קציצות אורז ובשר ברוטב עגבניות לארוחת צהריים מהירה. בגרסה שלי הבטטה משדרגת את הטעם, מוסיפה מתיקות ומחליפה את הבשר לצד קמח חומוס. הקפידו להשתמש באורז ארוך ליצירת מראה קיפודי.
חומרים

לקציצות

3 בטטות בינוניות

1 כוס אורז בסמטי

1/2 כפית כורכום

1 בצל מגורר בפומפייה עבה

1/2 כוס קמח חומוס

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים

1 צרור עלי כוסברה קצוצים

לרוטב

1/4 כוס שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

4 שיני שום פרוסות

1 כף רסק עגבניות

400 מ"ל (1 פחית) עגבניות מרוסקות

1 כוס מים רותחים

3 שזיפים מיובשים מגולענים

2 לימונים פרסיים שבורים ללא הגרעינים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן. קולפים את הבטטות ומועכים אותן לפירה חלק.

מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת אחידה ודביקה.

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ־4 ס"מ, מסדרים על מגש ומקררים לפחות חצי שעה.


מכינים את הרוטב

מחממים בסיר שמן זית. מוסיפים בצל ושום ומטגנים תוך כדי ערבוב 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומטגנים 2 דקות. מוספים עגבניות מרוסקות, מים, שזיפים, לימונים פרסיים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב.

מסדרים את הקציצות בתוך הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה־בינונית כחצי שעה, עד שהכדורים מתנפחים ומקבלים מראה קיפודי. סוגרים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות להתייצבות הקציצות.


טיפ: שומרים את קליפות הבטטה ומכינים מהן צ'יפס קליפות בטטה.


אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב