3 בטטות בינוניות
כוס מחית תמרים
חצי כוס סילאן
70 גרם חמאת קקאו מומסת או שמן קוקוס
חצי כוס קמח שקדים
חצי כוס קמח כוסמין
חצי כוס קקאו
לטופי
כוס סילאן
חצי כוס קרם קוקוס
חצי כוס ממרח שקדים
1 מקל קינמון, חצי כפית תמצית וניל,
תרמיל הל, מסמר ציפורן, קורט אגוז
מוסקט, רבע כפית מלח.
מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים
תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית
בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30
דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן.
קולפים את הבטטות ומועכים אותן לפירה
חלק.
מנמיכים את חום התנור ל־180 מעלות
ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים
בקערה את כל החומרים לבלילה אחידה
וסמיכה.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ־40
דקות, עד שהחלק העליון של העוגה מתקשה
מעט ונוצרים בו סדקים.
לטופי: שמים את כל החומרים בסיר,
מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה
ומבשלים תוך כדי ערבוב כ־5 דקות, עד
שהרוטב מסמיך. פורסים את הבראוניז
לריבועים, מזלפים מעל את הטופי
ומגישים