שום ירוק | משק חביביאן | ירקות אורגניים
חומרים מרק תפוחי אדמה שומי שני שומים ירוקים קצוצים חצי קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות. שמן זית מלח פלפל  כוס יין לבן כוסברה קצוצה וזרעי קצח לקישוט מחממים שמן זית בסיר. מטגנים את השום ותפוחי האדמה. מוסיפים מלח פלפל ויין לבן ונותנים ליין לבעבע כ-5 דקות עד שהוא מתאדה לחצי.

מכסים במים רותחים ומבשלים כ20 דקות. מעבירים במעבד מזון. מוזגים לצלחות ומקשטים בכוסברה ובקצח.
    בטטות אפויות במילוי שום ירוק ועגבניות שרי 4-5 בטטות רחוצות ואפויות בשלמותן כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהן מתרככות עגבניות שרי חתוכות לחצאים 2 גבעולי שום ירוק קצוצים מלח פלפל שמן זית כוס אגוזי פקאן קצוצים דק (אפשר במעבד מזון) מאדים את השום בשמן זית ומוסיפים את עגבניות השרי רק עד שהן מתרככות מוסיפים מלח ופלפל. מערבבים עם הפקאנים.

חורצים את הבטטות לאורכן וממלאים בתערובת. מכניסים בתנור על חום גבוה בתכנית גריל וצולים בדלת פתוחה עד שהכל מקבל השחמה יפה.

אפשר לזלף מעל את הטחינה מהמתכון הבא.
      טחינה ירוקה חצי כוס טחינה גולמית חופן עלי בייבי (או קייל או מנגולד או כל דבר ירוק בסביבה) שום ירוק כוסברה מיץ מלימון אחד מלח פלפל רבע כוס מים קובית קרח כף שמן זית מעבירים בבלנדר ומגישים עם פיתות חמות.
אופן ההכנה
אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב