סיר ממולאים הוא תמיד סיבה למסיבה והופך את הארוחה למושקעת וחגיגית. אם הצלחתם לשים את היד על כרוב מלפוף שכאילו נולד למטרה זו מה טוב אבל כל כרוב אחר יעשה את העבודה.
חומרים
1 כרוב שלם
3 בצלים שלמים + 1 בצל קצוץ דק + 1 בצל פרוס לריפוד הסיר
למילוי:
שמן זית
1 כוס תערובת אורז, עדשים, כוסמת וקינואה (או מה שיש מכל אלה בבית)
1 כוס תערובת ירקות צבעוניים (גזר, סלק, שומר), חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס תערובת עלים ירוקים (פטרוזיליה, נענע, גבעולי סלרי)
½ כוס תערובת אגוזים ופירות מיובשים (צנוברים ושקדים קלויים, צימוקים או חמוציות)
מלח ופלפל
לרוטב:
2 כוסות מים רותחים
גרדת לימון
מיץ מלימון אחד
שמן זית
1 כף סילאן
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בעזרת סכין קטנה מסירים את הגזע הפנימי של הכרוב ואת שורשי הבצל.
בסיר מלא מים מבשלים את הכרוב בשלמותו כחצי שעה עד לריכוך. מקררים ומפרידים את העלים.
מבשלים את הבצלים בשלמותם לריכוך ומפרידים את הגלדים.
מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל קצוץ עד לשקיפות. מוסיפים את תערובת האורז-כוסמת-עדשים-קינואה ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את ירקות החתוכים ומטגנים כ-5 דקות. מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים את העלים הקצוצים, האגוזים והפירות המיובשים, המלח והפלפל.
ממלאים את הכרוב והבצל ומבשלים: שמים כפית מהמילוי במרכז עלה כרוב, מקפלים מימין ומשמאל ומגלגלים. ממלאים את גלדי הבצל בכפית אורז ומגלגלים.
מרפדים תחתית של סיר בפרוסות בצל ומסדרים את הממולאים בצפיפות בסיר.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הממולאים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 60-40 דקות, או עד שהמילוי מתרכך.
לקראת סוף הבישול פותחים את המכסה ומצמצמים את נוזלי הבישול. אפשר לזלף קצת שמן זית ולהכניס להשחמה של 7-10 דקות בחום גבוה בתנור.
אין תגובות
הוספת תגובה
פרסום