מחבת עונתית בוהקת בצבעי האביב – סגול, ירוק ולבן, שיחד יקשטו את מרכזו של שולחן החג בכל הטוב שיש לרגע הזה להציע.
חומרים
פולי פול מ־15 תרמילים
1 שורש סלרי קלוף וחתוך ל־6־8 פלחים
10 כרובי ניצנים
1 ארטישוק שלם שטוף וחתוך לרבעים
1 בצל סגול טרי חתוך לרבעים
2 גבעולי שום ירוק שלמים
5־6 כפות שמן זית
1 כף דבש
מלח ופלפל שחור טחון
עלי זעתר טריים מ־8־10 גבעולים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל־220 מעלות. מרתיחים מים בסיר וחולטים את הפולים במשך כמה שניות, רק עד שהמים חוזרים לרתוח. מוציאים את הפולים מהסיר בעזרת כף מחוררת או מסננת, שוטפים אותם בשפע מים קרים ומחלצים אותם מקליפתם השקופה.
חולטים כל ירק בנפרד, זה אחר זה – שורש סלרי, כרובי ניצנים, ארטישוק, בצל ושום. כשהמים חוזרים לרתיחה ומבעבעים, מוציאים כל ירק לצלחת ומצננים. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה, שיכולה להכיל את כל הירקות.
מוסיפים את כל הירקות מלבד הפול, צורבים מעל להבה גבוהה 2־3 דקות להשחמה ומדי פעם מנענעים את המחבת. מוסיפים כוס מים, דבש, מלח ופלפל ומבשלים כ־5 דקות או עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי. מוסיפים את הפול למחבת, מפזרים עלי זעתר, יוצקים שמן זית מעל הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש. צולים במשך 5־10 דקות עד שהירקות משחימים מעט.
אין תגובות
הוספת תגובה
פרסום