חורשט פול, עגבניות ולימון פרסי | משק חביביאן | ירקות אורגניים

6־8 מנות 

בתחילת העונה, כשתרמילי הפול עוד צעירים, הם מתאימים מאוד לאכילה בשלמותם (כן, כן, עם הקליפה). הקטנית האביבית הזאת מתבשלת לאטה בעגבניות מרוסקות לתבשיל שמלווה אורז לבן.

חומרים

¼ כוס שמן זית

3 בצלים קצוצים

2 גבעולי שום ירוק

3 שיני שום פרוסות

1/2 כפית פפריקה 

1/2 כפית כורכום

2 לימונים פרסיים מיובשים חצויים ומרוקנים מגרעינים

2 שזיפים מיובשים (לא חייבים לגלען)

8 עגבניות מגוררות

1/4 כוס רכז רימונים

1/4 כוס מיץ לימון 

מלח ופלפל שחור טרי


לחליטת הפול 

1 לימון חצוי

300 גרם תרמילי פול צעירים

להגשה
אורז לבן 

אופן ההכנה

מאדים בשמן זית בצל, גבעולי שום, שום, פפריקה וכורכום כחמש דקות מעל להבה בינונית. כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את יתר המרכיבים (מלבד חליטת הפול) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה עד שהטעמים מתגבשים והתבשיל מסמיך. 

בינתיים חולטים את הפול: מרתיחים מים בסיר בינוני, סוחטים פנימה את חצאי הלימון ומוסיפים אותם לסיר. מוסיפים את תרמילי הפול וחולטים אותם כמה שניות, רק עד שהמים חוזרים לרתוח. מסננים את הפול ושוטפים בשפע מים קרים. מעבירים את קליפות הלימון לקערה, מוסיפים מים קרים ומעבירים לקערה את תרמילי הפול עד השימוש. 

מוסיפים את הפול לתבשיל ומבשלים 1/2 שעה נוספת. יוצקים את התבשיל מעל אורז לבן ומגישים. 


אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב